Voorwaarden

Hieronder staan het 1 en ander aan wetenswaardigheden voordat uw hond komt logeren, leest u alstublieft eerst door alvorens te bellen, wellicht wordt na het lezen hiervan het eea duidelijke en anders staan wij u uiteraard graag te woord.

Bij het reserveren hebben wij een stukje voor opmerkingen en bijzonderheden, wat misschien voor u niet van belang is, is dat voor ons wel heel belangrijk.

Wij hanteren de algemene voorwaarden van Dibevo dibevo alg voorwaarden pension 2021


Titerbepaling:                                                                                                        Honden dienen minimaal 1 keer gevaccineerd te zijn met  parvo, hondenziekte en distemper.     Wij accepteren een titerbepaling met een voldoende onderbouwing van de dierenarts en met de juiste papieren.                                                                              Wij accepteren titter uitslag  alleen voor parvo, HCC en distemper er moet dus wel een kennelhoest vaccinatie neusenting minimaal 5 dagen van te voren geven worden.

entingen mogen niet korter dan 4 weken gegeven te zijn.

Let op: in het pension is de basisvaccinatie en kennelhoest verplicht !                       Komt u vanuit het buitenland/belgie dan geldt ook een Rabiës vaccinatie.


Vaccinatieschema   Er zijn op dit moment drie vaccins beschikbaar voor Kennelhoest:

Nobivac KC Bronchi-Shield Pneumodog
Componenten Bordetella bronchiseptica Canine Paraïnfluenza Virus Bordetella bronchiseptica Bordetella bronchiseptica Canine Paraïnfluenza Virus
Toedieningsvorm Neusdruppel Neusdruppel Injectie
Basisvaccinatie Eenmalige vaccinatie Eenmalige vaccinatie Tweevoudige vaccinatie met
3 weken tussentijd
Beschermingsopbouw 3 dagen (Bordetella)
3 weken (Paraïnfluenza)
5 dagen (Bordetella) 2 weken (Bordetella)
2 weken (Paraïnfluenza)
Beschermingsduur 1 jaar 1 jaar 3 maanden – 1 jaar

Nobivac KC van Intervet

Neusvaccinatie voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica en Canine Paraïnfluenza Virus. Na een eenmalige vaccinatie wordt de bescherming voor Bordetella bronchiseptica binnen 3 dagen opgebouwd, die voor Paraïnfluenza na 3 weken. De bescherming duurt 12 maanden. Na vaccinatie kunnen honden nog 6 weken lang Bordetella bronchiseptica uitscheiden, waardoor ongevaccineerde honden en katten een milde en voorbijgaande Kennelhoest kunnen doormaken.

Bronchi-Shield van Pfizer

Neusvaccinatie voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica. Na een eenmalige vaccinatie wordt de bescherming voor Bordetella bronchiseptica binnen 5 dagen opgebouwd. De bescherming duurt 12 maanden. Na vaccinatie kunnen honden nog 7 weken lang Bordetella bronchiseptica uitscheiden, waardoor ongevaccineerde honden en katten een milde en voorbijgaande Kennelhoest kunnen doormaken.

Pneumodog van Merial

Injectievaccin voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica en Canine Paraïnfluenza Virus. Basisvaccinatie bestaat uit 2 injecties met 3 weken tussentijd (bijvoorbeeld 9 en 12 weken). Afweeropbouw binnen 2 weken na (basis)vaccinatie, bescherming houdt 1 jaar aan (laatste aanpassing 2016). De Pneumodog injectie induceert een systemische afweer. De neusdruppels induceren naast een systemische afweer ook een lokale afweer in de neus/keel. Daarbij kan het bij de neusdruppels voorkomen dat dieren tijdelijk Bordetella bronchiseptica uitscheiden. Dit is niet het geval bij de injectie

Bron: Dr. Stijn Peters, Dibevo-dierenarts


Verplichte vaccinaties: 

Leeftijd Basisvaccinatie Aanvullende vaccinatie
6 weken Hondenziekte, Parvo
9 weken Kleine Cocktail: Parvo/Weil Kennelhoest
1. Neusenting eenmalig
2. Injectie met booster
12 weken Cocktail: Parvo, Weil, Hondenziekte, Hepatitis, Para-influenza Kennelhoest
2. Injectie booster
Rabiës
1 jaar Cocktail Kennelhoest
2 jaar Kleine Cocktail Kennelhoest
3 jaar Kleine Cocktail Kennelhoest, Rabiës
4 jaar Cocktail Kennelhoest
Enz.
  • Met 6 weken krijgt de pup de eerste vaccinatie voor Hondenziekte en Parvo. Deze vaccinatie doorbreekt de afweer die de pup van de teef heeft meegekregen, zodat de pup de eigen afweer kan opbouwen.
  • Op een leeftijd van 9 weken krijgt de pup de kleine Cocktail die bestaat uit Parvo en Weil (Leptospirose). Daarnaast kan de hond nu al de kennelhoest vaccinatie krijgen, zowel de neusdruppel (eenmalig) als de injectie (2-voudige injectie met 3 weken tussentijd).
  • Met 12 weken volgt de Cocktail bestaande uit Parvo, Weil, Hondenziekte, Hepatitis en Para-influenza. De Kennelhoest injectie wordt nu geboosterd. Bij de neusdruppel is dit niet nodig. Daarnaast mag nu ook de vaccinatie voor Rabiës (Hondsdolheid) worden gegeven.
  •  Na het basisschema volgt in ieder geval een jaarlijkse hervaccinatie voor Parvo, Weil en Kennelhoest. Er kan voor gekozen worden om de Hondenziekte, Hepatitis, Para-influenza en de Rabiës enting elke drie jaar te herhalen. Afhankelijk van de dierenartspraktijk kan er ook voor gekozen worden om de Cocktail en/of de Rabiës vaccinatie jaarlijks te herhalen.                              Bron:Dr. Stijn Peters, Dibevo-dierenarts

Parasieten:
Uw hond dient vrij te zijn van vlooien en wormen voordat hij in het pension komt, wij kunnen deze behandeling ook voor u geven u kunt uw product bij ons bestellen (www.jolistee.com) en aangeven dat wij dit toedienen.


Voeding:
De honden worden gevoerd met JARCO voeding dit zit bij de pensionprijs inbegrepen.


Dieetvoeding / eigen voeding: Jarco heeft ook diverse soorten dieetvoeding, tevens kunnen wij alle soorten dieetvoeding leveren, geeft u dit van te voren aan dan zorgen wij dat dit klaarstaat.  Wij verzoeken zelf geen voeding mee te nemen maar bij ons te bestellen!  (www.jolistee.com)

Grote zakken voeding kunnen wij niet kwijt, wanneer u toch zelf meegebracht eten meegeeft dan in portie verpakt voor zien van naam!        € 2,50 per dag extra.


Versvlees / diepvriesvoeding:  De mogelijkheid is aanwezig dat uw hond bij ons versvlees (Runner) mee eet, (tegen meerprijs) ook dit is bij ons te bestellen(www.jolistee.com), zelf meenemen is niet mogelijk ivm ruimte in onze vriezers, en er veel fabrikanten zijn die niet goed gekeurd en getest vlees verkopen is het in belang van onze gezondheid dat we alleen ons eigen merk voeren!


Bijzonderheden:
Gebruikt uw hond medicatie?  geeft u dit duidelijk aan op het formulier welke medicatie en waarvoor dit betreft, ook dosering.

Medicatie in medicijn doosje aanleveren met dosering per dag verpakt, en naam erop. Ook het toedienen van medicatie is € 2,50 per keer extra.


Teven

Wij kunnen geen loopse teven aannemen, wanneer de teef bij ons loops wordt zouden we dit kunnen missen of iedergeval niet optijd opmerken, overleg en bespreek met uw dierenarts wat er te doen is aan anticonceptie of dergelijke.

Wordt de teef tijden het verblijf loops of brengt u een loopse teef (zonder dit te melden)

dan rekenen we het individuele honden tarief u loopt het risico dat de hond opgehaald moet worden de pension kosten dienen betaald te worden en geeft geen recht tot terugbetaling

Alle risico’s die hier uit voortkomen (denk aan zwangerschap) is dus geheel voor uw eigen risico, u kunt ons nergens voor aansprakelijk stellen!


Reserveringen:  Via de mail en reserveringsformulier, minimale afname tijdens het hoogseizoen en vakanties is minimaal 7 dagen, deze periode is dagopvang / weekend opvang niet mogelijk.


Weigering
Indien uw hond bij aankomst niet vrij is van parasieten, niet volledig gevaccineerd, wij geen inzage hebben in de vaccinatie papieren, teven loops zijn, of uw hond agressief, houden wij het recht de hond te weigeren, kosten worden niet terugbetaald.

Indien wij uw hond niet kunnen benaderen en/of voor ons een gevaar is, zullen we de hond weigeren, dan wel met u contact opnemen dat de hond zsm opgehaald moet worden.


Ziekte

Helaas kan het voorkomen dat een hond tijdens het verblijf ziek wordt, of zelfs komt te overlijden, zijn er problemen of klachten die de hond heeft, geef u dit aub aan in de reservering en maak dit bespreekbaar, zo zijn wij voorbereid en kunnen wij de juiste zorg geven.  We hebben te maken met levende wezens waar altijd iets mee kan gebeuren.  Als we met spoed moeten handelen dan doen we dit alsof het onze eigen dieren zijn en doen wat wij denken wat op dat moment goed en verantwoord is, als we naar de dierenarts moeten zullen we dit doen, we verwachten dat de kosten van ons, km vergoeding en dierenartskosten betaald worden door u.

Dierenpension Jolistee is niet aansprakelijk voor de in pension tijd optredende ziekte. De in pension gegeven hond is voor geen enkel risico verzekerd bij de Jolistee.

Geen schadevergoeding kan geëist worden voor ziektekosten en/of overlijden van het dier.

Het gebeurt helaas nog al eens dat mensen zeggen dat de hond sociaal is en dan toch vecht met soortgenoten, wanneer uw hond schade aanricht aan andere en naar de dierenarts moet zullen we de rekening overleggen en verwachten we dat u deze betaald, wij zijn altijd bij de honden aanwezig en zien wat er gebeurt.

In bewaringneming
Degene die het dier in de Jolistee in bewaring geeft is te weten de eigenaar van het dier. Indien uw dier door iemand anders opgehaald wordt moet de Jolistee hiervan op de hoogte zijn gesteld, schriftelijk danwel telefonisch.
Degene die het dier ophaalt verzoeken wij een geldig legitimatiebewijs te overleggen (indien wij dit nodig achten nemen wij hier een kopie van)

Niet ophalen
Als op de afgesproken dag en datum het dier niet opgehaald wordt uit de Jolistee zonder dat wij hier enig bericht van ontvangen hebben.

Indien het dier na 1 week na de afgesproken datum niet is opgehaald, en/of de pensionkosten niet voldaan worden binnen aangegeven termijn, geeft de eigenaar cq bezitter te kennen afstand van het dier te hebben gedaan. Het dier zal aangeboden worden aan een dierenasiel en/of particulier persoon. De tot die tijd gemaakte kosten blijven invorderbaar verhoogd met eventuele incassokosten voor de eigenaar/bezitter/degene die het dier inbewaring heeft gegeven.

Betalingen
Reserveringsformulieren volledig ingevuld via onze website www.jolistee.nl
(als u reserveert gaat u akkoord met onze voorwaarden)     Wat u reserveert aan dagen dient u ook af te nemen)

Data wijzigen wij berekenen 5 euro administratiekosten per wijziging.

Betaal alleen de facturen/ betaal link die u van ons ontvangt.

Volledige pensionbedrag dient 14 dagen voor aanvang eerste pensiondag op onze rekening te staan.

Last-minute reservering
Betalingen a contant of via de bank, er is geen pin aanwezig.

Extra kosten
Onze prijslijst is standaard, indien uw hond medicijnen gebruikt en/of andere voeding of extra verzorging nodig heeft voor welke reden dan ook, hanteren wij een ander tarief zoals in de prijslijst staat.

Annulering: Artikel 9 voorwaarden volgens Dibevo:   Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:

Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: de aanbetaling + administratiekosten
Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: 50% van de prijs + administartiekosten
Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst:75% van de prijs + administratiekosten

Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: 100% van de prijs + administratiekosten.


  • Halen en brengen van uw dier gebeurd in overleg zowel dag als tijd
  • U dient op uw hond te letten, ook dat hij niet zijn behoefte doet op het terrein, zorg daarom ook dat voor aankomst de hond goed is uitgelaten.
  • U geeft uw hond aan ons over wij plaatsen de hond in zijn verblijf, meelopen is niet mogelijk (dit ivm rust in de kennel)
  • Indien u het verblijf wilt bezichtigen dient u vooraf een afspraak te maken, wij plannen dit op rustige momenten in, omdat de honden erg onrustig worden op het zien van ”vreemde mensen”. In het hoogseizoen en schoolvakanties doen we geen bezichtigingen.

Verzorging
Wij hebben ons eigen ritme en dagindeling voor de honden, aan verzoeken kunnen we niet altijd aan voldoen (verhaaltje voor het slapen gaan), alle honden worden verzorgd op onze liefdevolle manier, dit is anders dan thuis.                                                             De honden hebben hun eigen verblijf met vers drinken en krijgen 2 keer per dag eten (jonge honden 3x per dag)  ze krijgen van ons een kleed en evt een mand of bench.       Honden die slecht eten bieden wij vlees aan, vers vlees of blikvoer.

Wij ontsmetten de verblijven met regelmaat en als er een andere hond in het verblijf komt wij  zorgen voor een goede hygiene in de verblijven, zowel binnen als buiten in de weide.

Vragen
Heeft u vragen, speciale verzoeken, is er iets wat wij beslist moeten weten over uw dier dit kan voor u iets kleins zijn, maar voor ons van belang te weten ivm de zorg, denk oa aan diarree, last van de oren, mank lopen, kreupel zijn, moeite met plassen, jeuk, kale plekken bespreek dit en geef het aan op de reservering aan, alleen zo kunnen we de juiste zorg geven  dan kunt u dit op het reserveringsformulier vermelden.

Als uw hond in Dierenpension Jolistee logeert gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Bedankt voor uw vertrouwen.