Voorwaarden

Hieronder staan het 1 en ander aan wetenswaardigheden voordat uw hond komt logeren, leest u alstublieft eerst door alvorens te bellen, wellicht wordt na het lezen hiervan het eea duidelijke en anders staan wij u uiteraard graag te woord.

Bij het reserveren hebben wij een stukje voor opmerkingen en bijzonderheden, wat misschien voor u niet van belang is, is dat voor ons wel heel belangrijk.

Wij hanteren de algemene voorwaarden van Dibevo.


Titerbepaling:    in overleg met de juiste papieren.


Onderstaand de vaccinatie schema’s, eerste schema betreft Kennelhoest, 2de schema betreft basis en aanvullende vaccinaties.

entingen mogen niet korter dan 4 weken gegeven te zijn.

Let op: in het pension is de basisvaccinatie en kennelhoest verplicht !                       Komt u vanuit het buitenland/belgie dan geldt ook een Rabiës vaccinatie.


Vaccinatieschema   Er zijn op dit moment drie vaccins beschikbaar voor Kennelhoest:

Nobivac KC Bronchi-Shield Pneumodog
Componenten Bordetella bronchiseptica Canine Paraïnfluenza Virus Bordetella bronchiseptica Bordetella bronchiseptica Canine Paraïnfluenza Virus
Toedieningsvorm Neusdruppel Neusdruppel Injectie
Basisvaccinatie Eenmalige vaccinatie Eenmalige vaccinatie Tweevoudige vaccinatie met
3 weken tussentijd
Beschermingsopbouw 3 dagen (Bordetella)
3 weken (Paraïnfluenza)
5 dagen (Bordetella) 2 weken (Bordetella)
2 weken (Paraïnfluenza)
Beschermingsduur 1 jaar 1 jaar 3 maanden – 1 jaar

Nobivac KC van Intervet

Neusvaccinatie voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica en Canine Paraïnfluenza Virus. Na een eenmalige vaccinatie wordt de bescherming voor Bordetella bronchiseptica binnen 3 dagen opgebouwd, die voor Paraïnfluenza na 3 weken. De bescherming duurt 12 maanden. Na vaccinatie kunnen honden nog 6 weken lang Bordetella bronchiseptica uitscheiden, waardoor ongevaccineerde honden en katten een milde en voorbijgaande Kennelhoest kunnen doormaken.

Bronchi-Shield van Pfizer

Neusvaccinatie voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica. Na een eenmalige vaccinatie wordt de bescherming voor Bordetella bronchiseptica binnen 5 dagen opgebouwd. De bescherming duurt 12 maanden. Na vaccinatie kunnen honden nog 7 weken lang Bordetella bronchiseptica uitscheiden, waardoor ongevaccineerde honden en katten een milde en voorbijgaande Kennelhoest kunnen doormaken.

Pneumodog van Merial

Injectievaccin voor bescherming tegen Bordetella bronchiseptica en Canine Paraïnfluenza Virus. Basisvaccinatie bestaat uit 2 injecties met 3 weken tussentijd (bijvoorbeeld 9 en 12 weken). Afweeropbouw binnen 2 weken na (basis)vaccinatie, bescherming houdt 1 jaar aan (laatste aanpassing 2016). De Pneumodog injectie induceert een systemische afweer. De neusdruppels induceren naast een systemische afweer ook een lokale afweer in de neus/keel. Daarbij kan het bij de neusdruppels voorkomen dat dieren tijdelijk Bordetella bronchiseptica uitscheiden. Dit is niet het geval bij de injectie

Bron: Dr. Stijn Peters, Dibevo-dierenarts


Verplichte vaccinaties: 

Leeftijd Basisvaccinatie Aanvullende vaccinatie
6 weken Hondenziekte, Parvo
9 weken Kleine Cocktail: Parvo/Weil Kennelhoest
1. Neusenting eenmalig
2. Injectie met booster
12 weken Cocktail: Parvo, Weil, Hondenziekte, Hepatitis, Para-influenza Kennelhoest
2. Injectie booster
Rabiës
1 jaar Cocktail Kennelhoest
2 jaar Kleine Cocktail Kennelhoest
3 jaar Kleine Cocktail Kennelhoest, Rabiës
4 jaar Cocktail Kennelhoest
Enz.
  • Met 6 weken krijgt de pup de eerste vaccinatie voor Hondenziekte en Parvo. Deze vaccinatie doorbreekt de afweer die de pup van de teef heeft meegekregen, zodat de pup de eigen afweer kan opbouwen.
  • Op een leeftijd van 9 weken krijgt de pup de kleine Cocktail die bestaat uit Parvo en Weil (Leptospirose). Daarnaast kan de hond nu al de kennelhoest vaccinatie krijgen, zowel de neusdruppel (eenmalig) als de injectie (2-voudige injectie met 3 weken tussentijd).
  • Met 12 weken volgt de Cocktail bestaande uit Parvo, Weil, Hondenziekte, Hepatitis en Para-influenza. De Kennelhoest injectie wordt nu geboosterd. Bij de neusdruppel is dit niet nodig. Daarnaast mag nu ook de vaccinatie voor Rabiës (Hondsdolheid) worden gegeven.
  •  Na het basisschema volgt in ieder geval een jaarlijkse hervaccinatie voor Parvo, Weil en Kennelhoest. Er kan voor gekozen worden om de Hondenziekte, Hepatitis, Para-influenza en de Rabiës enting elke drie jaar te herhalen. Afhankelijk van de dierenartspraktijk kan er ook voor gekozen worden om de Cocktail en/of de Rabiës vaccinatie jaarlijks te herhalen.                              Bron:Dr. Stijn Peters, Dibevo-dierenarts

Parasieten:
Uw hond dient vrij te zijn van vlooien en wormen voordat hij in het pension komt, wij kunnen deze behandeling ook voor u geven u kunt uw product bij ons bestellen (www.jolistee.com) en aangeven dat wij dit toedienen.


Voeding:
De honden worden gevoerd met JARCO voeding dit zit bij de pensionprijs inbegrepen.


Dieetvoeding / eigen voeding: Jarco heeft ook diverse soorten dieetvoeding, tevens kunnen wij alle soorten dieetvoeding leveren, geeft u dit van te voren aan dan zorgen wij dat dit klaarstaat.  Wij verzoeken zelf geen voeding mee te nemen maar bij ons te bestellen!  (www.jolistee.com)

Grote zakken voeding kunnen wij niet kwijt, wanneer u toch zelf meegebracht eten meegeeft dan in portie verpakt voor zien van naam!        € 2,50 per dag extra.


Versvlees / diepvriesvoeding:  De mogelijkheid is aanwezig dat uw hond bij ons versvlees (Runner) mee eet, (tegen meerprijs) ook dit is bij ons te bestellen(www.jolistee.com), zelf meenemen is niet mogelijk ivm ruimte in onze vriezers, en er veel fabrikanten zijn die niet goed gekeurd en getest vlees verkopen is het in belang van onze gezondheid dat we alleen ons eigen merk voeren!


Bijzonderheden:
Gebruikt uw hond medicatie?  geeft u dit duidelijk aan op het formulier welke medicatie en waarvoor dit betreft, ook dosering.

Medicatie in medicijn doosje aanleveren met dosering per dag verpakt, en naam erop. Ook het toedienen van medicatie is € 2,50 per keer extra.


Reuen
Is uw hond niet gecastreerd of gesteriliseerd dan hanteren wij extra voorwaarden.
Voor ongecastreerde reuen is er beperkt plaats en € 1,00 per dag komt op het normale tarief.


Teven
niet gesteriliseerde teven adviseren wij optijd te voorzien van een prikpil, wordt de teef tijden het verblijf loops of brengt u een loopse teef (zonder dit te melden) u loopt het risico dat de hond opgehaald moet worden, of we zullen dan extra kosten in rekening brengen, ook zijn alle risico’s die hier uit voortkomen (denk aan zwangerschap) wij zien niet altijd dat uw hond loops is dus geheel voor uw eigen risico, u kunt ons nergens voor aansprakelijk stellen!


Reserveringen:  Via de mail en reserveringsformulier, minimale afname tijdens het hoogseizoen en vakanties is minimaal 7 dagen, deze periode is dagopvang / weekend opvang niet mogelijk.


Weigering
Indien uw hond bij aankomst niet vrij is van parasieten, niet volledig gevaccineerd, wij geen inzage hebben in de vaccinatie papieren, teven loops zijn, houden wij het recht de hond te weigeren, reserveringskosten worden niet terugbetaald.

Indien wij uw hond niet kunnen benaderen en/of voor ons een gevaar is, zullen we de hond weigeren, dan wel met u contact opnemen dat de hond zsm opgehaald moet worden.


Ziekte
Indien u weet dat uw dier ernstig ziek is, oud is en dat er een grote kans is dat het dier kan overlijden willen wij hier volledig van op de hoogte zijn, zo kunnen wij ook uw wensen doornemen wat er met het dier  moet gebeuren na overlijden. Indien uw dier ziek wordt tijdens het verblijf in de Jolistee zullen wij medische hulp inschakelen, de gemaakte kosten zijn voor rekening van de eigenaar van het dier deze  dienen direct bij het ophalen van het dier voldaan te worden. Achten wij de situatie ernstig in, zullen wij contact met u opnemen. Indien het dier in levensgevaar verkeert nemen wij contact op. Bij plotseling overlijden nemen wij contact op, het stoffelijk overschot zal gekoeld bewaart blijven bij dierenarts dan wel crematorium, dit wordt overgedragen zodra eigenaar terug is, of wij bespreken uw wensen.

Dierenpension Jolistee is niet aansprakelijk voor de in pension tijd optredende ziekte. De in pension gegeven hond is voor geen enkel risico verzekerd bij de Jolistee.

Geen schadevergoeding kan geëist worden voor ziektekosten en/of overlijden van het dier.

In bewaringneming
Degene die het dier in de Jolistee in bewaring geeft is te weten de eigenaar van het dier. Indien uw dier door iemand anders opgehaald wordt moet de Jolistee hiervan op de hoogte zijn gesteld, schriftelijk danwel telefonisch.
Degene die het dier ophaalt verzoeken wij een geldig legitimatiebewijs te overleggen (indien wij dit nodig achten nemen wij hier een kopie van)

Niet ophalen
Als op de afgesproken dag en datum het dier niet opgehaald wordt uit de Jolistee zonder dat wij hier enig bericht van ontvangen hebben.

Indien het dier na 1 week na de afgesproken datum niet is opgehaald, en/of de pensionkosten niet voldaan worden binnen aangegeven termijn, geeft de eigenaar cq bezitter te kennen afstand van het dier te hebben gedaan. Het dier zal aangeboden worden aan een dierenasiel en/of particulier persoon. De tot die tijd gemaakte kosten blijven invorderbaar verhoogd met eventuele incassokosten voor de eigenaar/bezitter/degene die het dier inbewaring heeft gegeven.

Betalingen
Reserveringsformulieren volledig ingevuld, en voorzien van handtekening eigenaar
(u tekent ook voor het akkoord gaan met onze voorwaarden)
Retour sturen naar:
Dierenpension Jolistee
Blauwe Hoefsweg 41
4791 SB Klundert

U kunt kosteloos 1 keer de datum wijzigen, daarna berekenen wij 5 euro administratiekosten.

Aanbetaling dient 14 dagen na factuur voldaan te zijn via de bank.

Volledige pensionbedrag dient 14 dagen voor aanvang eerste pensiondag op onze rekening te staan!

Last-minute reservering
Betalingen a contant of via de bank, er is geen pin aanwezig.

Extra kosten
Onze prijslijst is standaard, indien uw hond medicijnen gebruikt en/of andere voeding of extra verzorging nodig heeft voor welke reden dan ook, hanteren wij een ander tarief in overleg.


Annulering: Artikel 9 voorwaarden volgens Dibevo:   Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:

Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: de aanbetaling
Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: 50% van de prijs
Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst:75% van de prijs

Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: 100% van de prijs.


  • Halen en brengen van uw dier gebeurd in overleg zowel dag als tijd
  • Op het terrein van de Jolistee dient uw hond kort (te weten kort bij u) aangelijnd te zijn.
  • U dient op uw hond te letten, ook dat hij niet zijn behoefte doet op het terrein, zorg daarom ook dat voor aankomst de hond goed is uitgelaten.
  • U geeft uw hond aan ons over wij plaatsen de hond in zijn verblijf, meelopen is niet mogelijk (dit ivm rust in de kennel)
  • Indien u het verblijf wilt bezichtigen dient u vooraf een afspraak te maken, wij plannen dit op rustige momenten in, omdat de honden erg onrustig worden op het zien van ”vreemde mensen”. In het hoogseizoen en schoolvakanties doen we geen bezichtigingen.

Verzorging
Wij hebben ons eigen ritme en dagindeling voor de honden, aan verzoeken kunnen we niet altijd aan voldoen (verhaaltje voor het slapen gaan), alle honden worden verzorgd op onze liefdevolle manier, dit is anders dan thuis.

Vragen
Heeft u vragen, speciale verzoeken, is er iets wat wij beslist moeten weten over uw dier dan kunt u dit op het reserveringsformulier vermelden.

Als uw hond in Dierenpension Jolistee logeert gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Bedankt voor uw vertrouwen.