Ontstaan

Rond 2007 hebben we besloten het roer om te gooien. Peter was werkzaam als internationaal chauffeur in het beroepsgoederenvervoer en Inge als coördinator welzijn bij een zorginstelling in Rotterdam. Beiden hadden we een drukke baan waar we veel plezier in hadden, maar iets voor jezelf starten blijft kriebelen. Zo is onze dochter in 2006 haar eigen Dierenspeciaalzaak gestart en dit heeft o.a. ook voor ons tot dit besluit doen komen. We wilden niet te ver van de Hoeksche waard voor onze kinderen en kleinkinderen. Bij toeval hoorden we dat het pand aan de Blauwe Hoefsweg te koop werd aangeboden als bestaand dierenpension met de benodigde vergunningen op het pand aanwezig, mooier kon het niet zijn: 20 minuten vanaf Hoeksche Waard, een prachtig plekje in de polder.

We hebben al 25 jaar honden. Later zijn daar ook  katten bij gekomen. Dieren maken een groot deel uit van ons leven, zonder dieren is het te stil in huize Houtman.

De keuze om een Dierenpension te starten was snel gemaakt.

Vanaf oktober 2007 zijn we aan het verbouwen geslagen: een nieuw waterdicht dak op de schuur, de bestaande kennels moesten plaats maken voor Nooyen kennels. We hebben een keuken moeten plaatsen, water aanleggen, buitenkennels moeten plaatsen, evenals een rubbercoating vloer, we moesten het weiland egaliseren, straatwerk aanbrengen, en verlichting aanleggen. Na bijna 9 maanden klussen hebben we op 1 Juli 2008 eindelijk onze kenneldeuren van dierenpension Jolistee open gedaan voor de honden.

We hebben de kennels zo ingedeeld dat er mogelijkheid is voor groepshuisvesting, in de tussenwanden van onze kennels zitten schuiven zodat er groepen gemaakt kunnen worden dat honden bij elkaar kunnen. Achter de schuur hebben we een groot weiland welke is opgedeeld, zodat er meerdere groepen tegelijk en afzonderlijk van elkaar buiten kunnen.

De honden worden gevoerd met Fokker petfoods, Fokker heeft een complete lijn dierenvoeding die past bij de wensen van de hond. We voeren 2 keer per dag Fokker brok Lam rijst, vers water staat er altijd en wordt de hele dag bijgevuld/ververst. De honden zijn zoveel mogelijk (als het weer het toelaat) buiten.